Betonprijs 2011 voor De Kroon

vrijdag 18 november 2011
timer 1 min
De Kroon heeft de Betonprijs 2011 in de categorie Woningbouw gewonnen. Het 130 meter hoge woongebouw De Kroon in Den Haag is een ontwikkeling van MAB Development en HaagWonen. De jury roemt de ‘tijdloze architectuur van internationale allure’ en vindt het gebouw ‘een sieraad voor de omgeving’. De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het kennisplatform binnen de (beton)bouw.

Het gebouw biedt ruimte aan verschillende functies en is gelegen in Den Haag Nieuw Centrum met alle voorzieningen op steenworp afstand en nabij het Centraal Station.

Mixed use

De plint biedt ruimte aan circa 2.300 vierkante meter winkels. Het kantoor van De Kroon bevindt zich in een zelfstandig bouwdeel van circa 8.100 vierkante meter. De kantoorruimten zijn gelegen rondom een hoogwaardig en stijlvol afgewerkt atrium. De toren biedt ruimte aan 253 appartementen.

Bouwcombinatie Wijnhaven Den Haag vof

De Kroon is gebouwd door de bouwcombinatie Wijnhaven Den Haag vof, een samenwerking tussen Ballast Nedam en BAM. Het ontwerp is van Rapp en Rapp uit Amsterdam. Corsmit Raadgevend Ingenieurs verzorgde de constructie. Loveld produceerde de gestraalde gevelelementen.

www.dekroondenhaag.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel