Best practices herbestemming in de zorg

donderdag 22 maart 2012
timer 2 min
Ter gelegenheid van de presentatie van het boek 'Een tweede leven; de bijzondere praktijk van zorg en herbestemmen' organiseren het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Architectuur Lokaal op donderdag 10 mei a.s. in Dordrecht een kennismiddag over herbestemming van zorgvastgoed. 

De vergrijzing en de wens voor meer kleinschaligheid versterken de vraag naar geschikt zorgvastgoed. Dit kan lang niet altijd via nieuwbouw; herbestemming is soms gepaster en levert vaak onverwachte kwaliteiten op. Herbestemming is bovendien goed voor de economie, het milieu en onze cultuurhistorie.

 

Drie onderzoeken

Daarom organiseerde het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg in samenwerking met Architectuur Lokaal sinds 2009 al drie onderzoeken, twee kenniscafés en een congres over dit onderwerp. Het boek completeert deze inzet en brengt de belangrijkste inzichten in woord en beeld voor het voetlicht. Zodat succesvolle herbestemming van vastgoed in de zorg steeds beter mogelijk wordt.

 

Kennismiddag met rondleiding en diner
In voorbeeldproject Schefferstaete vindt de presentatie plaats van het boek Een tweede leven; de bijzondere praktijk van zorg en herbestemmen. Onder leiding van Daniëlle Harkes, manager van het Kenniscentrum, verkennen auteurs, vertegenwoordigers van beschreven voorbeelden en overige gasten de belangrijkste thema's.

 

Doelgroep
De middag is bedoeld voor opdrachtgevers, inclusief bestuurders, managers en stafmedewerkers van zorgaanbieders, woningcorporaties en beleggers. De bijeenkomst is ook nuttig voor andere vastgoedprofessionals, zoals projectontwikkelaars en architecten. Het aantal deelnemers is beperkt tot 60. U kunt zich hier aanmelden voor deelname

 

Wilt u meer informatie over herbestemming in de zorg?  Bestel hier het themanummer Bouw & Zorg van Stedebouw & Architectuur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel