Beele met CSD-instortbuizen op Beton Vakdagen

vrijdag 2 september 2011
timer 3 min
Met de instortbuizen biedt het bedrijf uit Aalten een slim en uiterst installatievriendelijk alternatief voor de veel gebruikte kunststof buizen.

Beele Engineering neemt deel aan de Beton Vakdagen die van 27 t/m 29 september worden georganiseerd in de Evenementenhal Gorinchem. Centraal op de stand van Beele Engineering (nr. 150) staan de kunststof CSD-instortbuizen voor kabel- en buisinvoeren. De maatvoering van de buizen is afgestemd op het programma SLIPSIL afdichtingspluggen waarmee de invoeren gas- en waterdicht worden afgedicht.

 

Met de instortbuizen biedt het bedrijf uit Aalten een slim en uiterst installatievriendelijk alternatief voor de veel gebruikte kunststof buizen. Deze raken na het uitharden van het beton veelal los en zijn daarmee een potentiële bron van lekkage.

 

De nieuwe buizen zijn vervaardigd van slagvast kunststof dat bestand is tegen de belasting die optreedt, wanneer het beton wordt getrild om luchtinsluiting te voorkomen. De buizen zijn voorzien van een flens die niet alleen voor fixatie in het beton wordt gebruikt, maar ook een effectieve barrière tegen water biedt.

 

De instortbuizen worden als compleet systeem geleverd, waarbij naast de instortbuizen ook een verlengstuk wordt geleverd dat op de bouwplaats door de installateur zelf, op lengte kan worden gemaakt en over de instortbuis wordt geschoven. Op deze manier kan de set eenvoudig op de breedte van de bekisting worden aangepast. Voor extreem brede bekistingen is een connector leverbaar, waarmee twee verlengstukken met elkaar worden gekoppeld. Het programma omvat verder een fixatiering die de instortbuis tijdens het storten op de bekisting fixeert.

 

De CSD instortbuizen van Beele Engineering sluiten naadloos aan op het programma SLIPSIL afdichtingspluggen. Kenmerkend voor deze plug is de eenvoudige installatie: met het invetten en in de doorvoeropening drukken van de plug, is de afdichting een feit.

SLIPSIL afdichtingspluggen worden vervaardigd van het brandwerende rubber NOFIRNO, dat een levensduur heeft van meer dan 20 jaar. De pluggen kunnen ook worden toegepast voor doorvoeringen die naast gas- en waterdicht ook brandwerend moeten zijn. Voor deze toepassing dient gebruik te worden gemaakt van de metalen variant van de CSD instortbuis.

 

Beele Engineering is specialist op het gebied van afdichtingsoplossingen voor het brandwerend en gas- en waterdicht afdichten van kabel- en buisdoorvoeringen. Het bedrijf uit Aalten onderscheidt zich door continue R&D en innovatie, geavanceerde productietechnologie en eerste-klas service. Alle producten van Beele Engineering worden ontwikkeld en geproduceerd volgens een geïntegreerde benadering van brandveiligheid en waterdichtheid. De componenten worden in de eigen productiefaciliteiten vervaardigd volgens een stringent ISO-kwaliteitsysteem.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel