Ballast Nedam bouwt woning in één dag

vrijdag 4 november 2011
timer 2 min
Tijdens de Innovatiedag 2011 van Ballast Nedam heeft het bedrijf binnen 24 uur een complete woning gebouwd op het terrein van de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. De iQwoning® is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam en wordt zo ver mogelijk afgebouwd in de fabriek. Daarna wordt de woning binnen 6 weken woonklaar gemaakt op de bouwplaats.

Ballast Nedam startte woensdag 2 november om 15:00 uur met de bouw van de iQwoning en vandaag om 15.00 uur werd de woning al opgeleverd. De bezoekers van de Innovatiedag konden de woning bezichtigen die door acteurs werd “bewoond”om een indruk te geven van de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van de woning. De acteurs trakteerden de bezoekers op een zelfgemaakte gehaktbal.

Flexibiliteit is de norm

Volgens Theo Bruijninckx, CEO van Ballast Nedam geeft de iQwoning een antwoord op de uitdagingen van deze tijd. “Flexibel bouwen is de norm en juist nu, in een periode van economische teruggang en stilstand op de woningmarkt, heeft de markt behoefte aan flexibele oplossingen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De iQwoning zelf voldoet ruimschoots aan de nieuwe EPC-norm en het is mogelijk om volledig energieneutraal te bouwen. De woningen bieden veel wooncomfort voor een goede prijs en er is heel snel in te springen op marktvraag. Bovendien hebben wijkbewoners veel minder overlast van de bouw doordat de woning binnen 6 weken woonklaar is.”

Over de iQwoning®

De iQwoning is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam, ontwikkeld vanuit de behoefte van de klant en door de bewoner centraal te stellen Het is een woning met de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. Toch wordt de woning grotendeels in de fabriek vervaardigd en dat levert aantrekkelijke voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

www.iqwoning.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel