Award voor beste loopinitiatief van Nederland
De LoopAward is een prijs die wordt uitgereikt aan een Nederlands initiatief dat bijdraagt aan meer ruimte voor lopen (in het hoofd, in beleid en buiten). Initiatieven kunnen vanaf heden worden aangemeld op de website van Ruimte voor Lopen.
LoopAward
Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 8 oktober in Leeuwarden zal een jury de uiteindelijke winnaar van de LoopAward bekend maken. Het beste loopinitiatief wordt beoordeeld op zijn bijdrage aan de doelen van Ruimte voor Lopen. Bijvoorbeeld door een specifiek communicatie- of kennisproject om lopen te stimuleren of door een initiatief dat zich richt op de omgeving met bijvoorbeeld een innovatieve en aantrekkelijke loop route. Ook kunnen initiatieven die gericht zijn op beleid zich aanmelden.
De LoopAward wordt opengesteld voor iedereen. Van maatschappelijk organisaties tot overheden tot burgers: elk ingezonden initiatief dingt mee om de prijs. Doel van de award is om initiatieven te stimuleren, aan te jagen en te ondersteunen die bijdragen aan meer ruimte voor lopen. De winnaar van de LoopAward vormt een inspiratiebron voor anderen en verdient publiciteit, steun vanuit Ruimte voor Lopen voor het vervolg en erkenning middels een prestigieuze fysieke award.
Initiatieven kunnen tot en met 11 september worden aangemeld op www.ruimtevoorlopen.nl/loopaward.
Over Ruimte voor Lopen
De partners van Ruimte voor Lopen willen de potentie van lopen veel beter benutten. Ze zetten zich in voor drie kerndoelen:
- Lopen heeft een positief imago en wordt gestimuleerd.
- De omgeving biedt gelegenheid en nodigt uit om veilig te lopen.
- Lopen is een vanzelfsprekend en integraal onderdeel van beleid, ontwerp en beheer.
Het platform Ruimte voor Lopen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Wandelnet en CROW.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Bodem, water én natuur sturend
18 nov om 07:30 uurAls adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
'Eerst lokale cultuur, identiteit en historie snappen'
15 nov om 07:30 uurAls stedenbouwkundige Tom van Tuijn start met een gebiedsontwikkeling, laat hij een ecoloog de wijk ingaan om…
Van Vinex naar NOVEX
12 nov om 07:30 uurWelke ervaringen met de Vinex-wijken kunnen helpen voor de ontwikkeling van de nieuwe NOVEX-gebieden? Het…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Transformatie: van fabrieksterrein tot cohousinggemeenschap
23 okt om 07:00 uurDe Belgische stad Gent pioniert op het gebied van collectief wonen. Ook kent de stad innovatieve…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt om 07:30 uurWat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Lancering nieuw kennisplatform Ruimte voor Bewegen
16 okt om 11:00 uurAcquire kondigt met trots de lancering aan van Ruimte voor Bewegen, een nieuw kennisplatform dat zich richt op…
Reactie toevoegen