Autodesk breidt BIM-mogelijkheden uit met overname Vela Systems

maandag 18 juni 2012
timer 3 min
Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft bekend gemaakt dat het Vela Systems heeft overgenomen. Vela Systems is een leverancier van ‘field management software’ voor de constructiesector die zich richt op de cloud en mobiele apparatuur. Met de acquisitie van de producten van Vela Systems breidt Autodesk zijn portfolio van cloud- en mobiele producten uit en vergroot het zijn mogelijkheden op het gebied van Building Information Modeling (BIM).
“BIM is van onschatbare waarde in de plan- en ontwerpfase van constructieprojecten. Maar als je de data niet in het veld beschikbaar maakt, dus in de eindfase van het traject, dan gebruik je niet alle mogelijkheden van de methodiek. Door de combinatie van Vela’s producten met onze oplossingen breng je al je waardevolle informatie naar de bouwplaats, ongeacht waar die zich bevindt,” aldus Amar Hanspal, Senior Vice President, Information Modeling and Platform Products Group bij Autodesk.”

 

Het Amerikaanse Vela Systems is een leverancier van BIM-bevorderende oplossingen die gebruik maken van de cloud en mobiele technologieën om het kwaliteits-, veiligheids- en opdrachtbeheer in goede banen te leiden en alle kritische data in het veld beschikbaar te maken. De software en services van Vela Systems zijn geïntegreerd in de projectmanagementoplossingen van Autodesk, waaronder Autodesk Navisworks, een toonaangevend pakket analyse- en communicatie-tools voor projectrevisie binnen de bouw.

 

“Vela Systems is al jaren partner van Autodesk, en is al heel lang toonaangevend op het gebied van oplossingen voor de bouwplaats. Met de combinatie van BIM, cloud computing en iOS mobile devices zoals de iPad, hebben beide partijen een nieuwe manier ontwikkeld om constructieprojecten te beheren. Met de overname door Autodesk kunnen we ons beider klanten nog uitgebreidere oplossingen bieden en deze nog breder in de markt zetten,” aldus Josh Kanner, medeoprichter van Vela Systems.

 

Over Autodesk BIM-oplossingen
Building Information Modeling (BIM) is een intelligent, model-based proces waarmee de gebruiker zijn bouw- en infrastructurele projecten sneller, goedkoper en milieuvriendelijker kan opzetten en beheren. Autodesk BIM-oplossingen voor bouw- en infrastructurele cycli zijn gebaseerd op intelligente modellen die gecreëerd zijn in Autodesk Revit building design software en AutoCAD Civil 3D civil engineering software. Aangevuld met tools voor het visualiseren en simuleren projecten, het documenteren en tekenen, het beheren van data en het optimaliseren van de samenwerking, worden de mogelijkheden van BIM optimaal benut. De Autodesk Building Design Suite 2013, de Autodesk Infrastructure Design Suite 2013 en de Autodesk Plant Design Suite 2013 bieden een uitgebreid pakket aan tools om BIM-workflows te ondersteunen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel