ASR Vastgoed Ontwikkeling verhuurt hotel IJDock aan Room Mate Hotels

vrijdag 20 april 2012
timer 2 min
ASR Vastgoed Ontwikkeling heeft overeenstemming bereikt met de Spaanse hotelketen Room Mate Hotels over een 25-jarige huurovereenkomst voor het hotel op IJDock in Amsterdam. Het contract is op donderdag 19 april getekend. Het 293 kamers tellende hotel is gelegen op het schiereiland IJDock waarvan eveneens het nieuwe Paleis van Justitie onderdeel uitmaakt.

De hotelketen gaat onder haar eigen naam het hotel aan de nieuw aangelegde passantenhaven exploiteren. Aannemer Moes heeft op 5 april jl. het hoogste punt gevierd. Het hotel zal naar verwachting eind van dit jaar worden opgeleverd en in het voorjaar van 2013 haar deuren openen.

Jan Bakers Architecten

Het hotel van circa 18.000 m2, verdeeld over 14 verdiepingen, ligt centraal in Amsterdam, aan ‘t IJ, dicht bij het Centraal Station Amsterdam. Het ontwerp van het hotel is van de hand van Jan Bakers Architecten uit Utrecht en Ben Loerakker. Naast de 293 kamers beschikt het hotel over een groot restaurant met terras aan de passantenhaven, alsmede een fitness en spa.

Jan Bakers’ ideeën richtten zich op een transparant hotel, waar je vanaf de binnenstraat volledig doorheen zou kunnen kijken. Het resultaat is bijzonder met gevels die van top tot teen uit glas bestaan.

"Het hotel wordt vanuit de binnenstraat ontsloten en grenst met een terras direct aan de jachthaven. De uitdaging van deze opgave was het vinden van een structuur in een vastgesteld bouwlichaam op het gegeven grondvlak. In constructief opzicht betekent dit dat wij de grenzen van wat mogelijk is, hebben opgezocht. Het visuele effect is een gebouw dat de zwaartekracht tart. Het heeft een smalle basis, omdat de onderste lagen terugwijken ten opzichte van de bovenbouw.

Door die ondiepe basis van het hotel ontstaat een directe relatie met het water. De jachthaven maakt een belangrijk deel uit van het ontwerp. Ze is sterk sfeerbepalend en geeft een grote mate van charme aan het plan."

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel