Arbeidsmarkt ook in 2013 zorgenkindje bouw en infra

dinsdag 18 december 2012
timer 1 min
De arbeidsmarkt blijft niet alleen in 2013 maar ook in de jaren daarna de agenda van de bouw en infra domineren. Op de korte termijn zijn het de vele ontslagen als gevolg van de crisis die de aandacht trekken. Op de langere termijn vragen vooral de tanende instroom van jonge mensen en de toenemende vergrijzing van het personeelsbestand om extra maatregelen.
Joba van den Berg, directeur Sociale Zaken en Ledenservice van Bouwend Nederland reageerde in Podium 10, het blad van Bouwend Nederland, op de zorgwekkende situatie op de arbeidsmarkt in de bouw. Want niet alleen neemt het aantal banen af, ook gaan er maandelijks meer dan honderd bouwbedrijven per failliet. “Als in de toekomst de markt weer aantrekt, hebben we zowel die bedrijven als de mensen die er werkten weer hard nodig om de gevraagde productie te kunnen realiseren. Zeker ook gezien het dat de sector aan de vooravond staat van een omvangrijke vergrijzingsgolf.”

Vanuit die optiek zijn opleiding en instroom voor Bouwend Nederland grote zorgpunten van 2013, aldus Van den Berg. Daarnaast zullen de cao en de pensioenen in 2013 en 2014 belangrijke thema’s zijn.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel