ANWB en Band Op Spanning presenteren biocomposiet bandenpomp

woensdag 2 november 2011
timer 2 min
Guido van Woerkom van de ANWB en Band op Spanning presenteerden eind oktober een bandenpomp gemaakt van biocomposiet! De behuizing van de bandenpomp is in samenwerking met NPSP Composieten ontwikkeld van het milieu vriendelijke materiaal Nabasco® – Nature Based Composites.

In de Bandenpomp van Band op Spanning is het tastbare bewijs geleverd dat een milieuvriendelijk materiaal succesvol kan worden toegepast in de buitenruimte.

 

NPSP Composieten en Nabasco®

NPSP Composieten uit Haarlem maakt duurzame, vezelversterkte kunststof producten voor bouw, design, mobiliteit en industrie. Samen met haar opdrachtgevers realiseert NPSP verrassend mooie oplossingen voor technische vraagstukken. Esthetisch, technisch en duurzaam. NPSP loopt voorop in het verduurzamen van de branche. Ze maakt producten die langer mee gaan en beter zijn voor mens en milieu. De milieuvriendelijke vezelversterkte kunststoffen worden vermarkt onder de naam Nabasco – Nature Based Composieten. Nabasco bestaat uit natuurvezels als vlas en hennep en een hars die voor een aanzienlijk deel is gebaseerd op landbouwbronnen.

 

Over Band op Spanning

De service Band op Spanning is opgezet door Stichting De Groene Garage, een organisatie zonder winstoogmerk. Deze organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk: “Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dàt is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden”. De Stichting bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Band op Spanning is een prijswinnende oplossing voor het probleem van onderspanning en is daarmee een effectieve klimaatmaatregel.

Bij Band op Spanning werken inmiddels bijna 60 medewerkers en met de service zijn met veel succes projecten uitgevoerd bij enkele honderden bedrijven, overheden, evenementen en beurzen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel