Amsterdam West promoot de e-bike

vrijdag 7 september 2012
timer 2 min
Amsterdam West stelt 10 e-bikes beschikbaar voor bedrijven en daarnaast nog eens  10 e-bikes voor bewoners. Op deze wijze realiseert Amsterdam West ‘Slim Reizen in West’.

In het Collegeakkoord West 2010–2014 heeft het bestuur van Stadsdeel West vastgelegd dat zij de meest creatieve mobiliteitsarrangementen van de stad heeft maar ook het meest duurzame stadsdeel is waar je een leven lang kunt wonen. De campagne Slimmer Reizen in West is in het leven geroepen ter bevordering van duurzaam reisgedrag en daarmee een grote stap in de uitvoering van het collegeakkoord.

 

De werknemers van bedrijven gevestigd in West worden gestimuleerd vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan. Hiervoor worden in totaal 120 werknemers in staat gesteld een week lang de e-bike uit te proberen in het woon-werkverkeer. Stadsdeel West stelt hiervoor 10 e-bikes ter beschikking.

 

Ook de bewoners van Stadsdeel West kunnen kennis maken met de e-bike. Bij vijf fietshandelaren in West zijn e-bikes te verkrijgen. Voor slecht 10 euro per week mogen bewoners de e-bike een week lang uitproberen De verwachting is dat minimaal 125 bewoners gebruik zullen maken van dit aanbod.

 

Met de slogan: “Proberen is overtuigen” worden bewoners en werknemers verleid om een week op te stappen. Zij kunnen een e-bike reserveren bij één van de deelnemende fietshandelaren of zich aanmelden via de website www.proberenisovertuigen.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel