Amsterdam keert zich naar het IJ

zondag 29 januari 2012
timer 1 min
“Is Ton Schaap de Riek Bakker van Amsterdam?” Schaap lacht. De overeenkomsten tussen de twee zijn duidelijk. Ze willen iets bijdragen. Ze weten dingen voor elkaar te krijgen. Nog een overeenkomst. Zowel Bakker als Schaap hebben het water — de Maas in Rotterdam en het IJ in Amsterdam — weer een plaats gegeven in de stad. In ‘Amsterdam’, een speciale uitgave van Forum, zegt Schaap over de draai naar het water: “Het IJ is een ruimte in de stad geworden in plaats van een leegte aan de rand ervan.”(1) Maar of hij de enige Riek Bakker is in Amsterdam? “Kijk,” zegt hij, “in Amsterdam is de macht verdeeld. Je hebt in zo’n stad wel tien Riek Bakkers nodig om iets goeds van de grond te krijgen. Gelukkig zijn die er ook.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel