Almere en Eigen Haard tekenen intentieovereenkomst: 1.000 woningen in Almere Poort

donderdag 15 november 2012
timer 2 min
De gemeente Almere en de Amsterdamse Woningstichting Eigen Haard hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van woningen in Almere Poort. In de intentieovereenkomst spreken Eigen Haard en de gemeente Almere af een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar de bouw van maximaal 1.000 woningen in Almere. Dit haalbaarheidsonderzoek zal begin 2013 afgerond worden.
Wethouder Adri Duivesteijn van Almere vindt het een goede zaak dat de corporatie zich op deze schaal aan de stad wil verbinden: “De diversiteit en de kwaliteit van de woningen in Almere wordt steeds groter. Dat komt mede doordat wij als basisprincipe hebben dat we woningen willen laten bouwen door partijen of particulieren die voor langere tijd een commitment met de stad aangaan. Geen hit and run, maar partijen die ook verantwoordelijkheid nemen voor het beheer. Eigen Haard is zo’n partij. En heeft als corporatie de mogelijkheid om een verdere kwalitatieve impuls aan het stadsdeel Almere Poort te geven en tegelijkertijd een kwantitatieve impuls aan de woningbehoefte in de metropoolregio.”
 
 
Verder groeien
Eigen Haard wil verder groeien in de metropool Amsterdam, om haar bewoners een betaalbare wooncarrière te bieden. Daar passen woningen in Almere goed bij. “Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst willen wij onze portefeuille in Almere verder uitbreiden,” zegt Jan van den Berg Jeths, bestuurder Eigen Haard. “Daarbij hebben we de voorkeur voor het ontwikkelen van een mix van eengezinswoningen en appartementen, met zowel sociale huurwoningen als woningen in de vrije sector.”
 
Almere Poort
De beoogde locatie voor de woningen is Almere Poort, het voor Amsterdammers meest dichtbijgelegen Almeerse stadsdeel: net over het IJmeer, op de grens van water en polder en op fietsafstand van het strand. Almere Poort is aan het uitgroeien tot een van de meest unieke en creatieve woonwijken in de metropoolregio. Dit komt omdat er een bonte mix is van zelfbouwwoningen en woningen van corporaties en ontwikkelaars. Met de opening van een nieuw NS Station is Almere Poort straks ook snel te bereiken met de trein: op 20 minuten reizen van Amsterdam. Op 9 december wordt het nieuwe station Almere Poort geopend.
 
Meer weten over Almere? Bestel hier de stedenspecial Almere van Stedebouw & Architectuur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel