Akoestische Halo met Ecophon Solo Circle

donderdag 12 april 2012
timer 2 min
In gebouwen met betonkernactivering is het realiseren van een prettige geluidsomgeving een uitdaging, omdat het plafond maar beperkt bedekt mag worden. Ecophon legt zich toe op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen op akoestisch gebied en toont een aantal daarvan op Building Holland 2012 in de RAI. Spectaculair is de Acoustic Halo; een bijzonder ontwerp van architect Udo Garritzmann dat bestaat uit een zwevende constructie van Ecophon Solo Circle panelen.
Garritzmann Architecten uit Rotterdam onderzocht de mogelijkheid om met standaard Ecophon Solo panelen een specifieke plek in een doorgaande open ruimte te creëren. Voor Building Holland zijn de panelen zo gemonteerd dat zij samen een akoestische halo vormen.
 
 Voor deze configuratie wordt van de mogelijkheid gebruikt gemaakt de Ecophon Solo-panelen te laten overlappen en onder een bepaalde hoek op te hangen. Met het verbeteren van de akoestische kwaliteit wordt zo ook een prachtige plek met een eigen identiteit gecreëerd.
Naast de Acoustic Halo worden ook de Solo Baffle en de nieuwe Philips Ecophon Soundlight Comfort unit gepresenteerd. Dat laatste is een akoestisch plafondpaneel met geintegreerde Philips LED-verlichting. Als akoestische wandafwerking is Ecophon Wall Panel toegepast.

Building Holland
Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 april vindt in de RAI de beurs Building Holland plaats, een tweejaarlijks vakevenement voor ontwerp en bouwtechniek. Ecophon is aanwezig op de Live Case "Flexibiliteit & Aanpasbaarheid" in hal 11 - standnr. 314.

In de Live Case "Flexibiliteit & Aanpasbaarheid" draait het om gebouwen die zich kunnen aanpassen aan de wensen van de gebruiker. VBI, producent van kanaalplaatvloeren presenteert hier een bijzonder gebouwconcept dat de laatste ontwikkelingen en innovaties toont op gebied van interieur, binnenklimaat, flexibele indeelbaarheid en duurzaamheid. Een gebouw dat well being creëert.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel