AGC levert glas voor kantoor FOX Vakanties

maandag 23 januari 2012
timer 2 min
De bouw van het tweede kantoor op het businesspark, Park 20|20 in Hoofddorp, is in volle gang. AGC leverde, als enige Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerde glasproducent, de beglazing.

Het feit dat AGC inmiddels C2C gecertificeerd is, was voor projectontwikkelaar Delta Development reden om met AGC in zee te gaan. De C2C certificering sluit naadloos aan bij de filosofie van Park 20|20 om steeds te zoeken naar de meest duurzame oplossingen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de ambitie van FOX Vakanties om een uiterst duurzaam gebouw neer te zetten.

Kleurrijke beglazing

De wens van Fox Vakanties om ‘de kleuren en geuren van de wereld’ terug te zien in de architectuur, heeft geleid tot een fraai ontwerp van William McDonough en de Nederlandse projectarchitect KOW Architectuur met kleurrijke beglazing. Zo levert AGC ongeveer 500 vierkante meter doorzichtbeglazing met daarop een streeppatroon gezeefdrukt. Het streeppatroon is aan de buitenzijde in zeven schakeringen oranje maar aan de binnenzijde voorzien van een witte deklaag, zodat het zicht van binnen naar buiten, rustig blijft. Naast de doorzichtbeglazing zijn matchende sandwichpanelen aangebracht. De rest van het gebouw wordt voorzien van ongeveer 700 vierkante meter Stopray Vision 50, zonwerende beglazing.

De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2012 Fox Vakanties het nieuwe kantoor kan betrekken.

www.agc-glass.eu

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel