AGC Glass lanceert Stopray Vision 60: glas met een neutrale aanblik

woensdag 16 mei 2012
timer 2 min
Stopray Vision 60 is een beglazing, voorzien van een dubbele zilvercoating. Deze beglazing biedt schitterende zonregulerende en thermische prestaties. Het is bijzonder geschikt voor niet-residentiële gebouwen met airconditioning om een aangename temperatuur te handhaven en energiekosten te beperken.

Stopray Vision 60 combineert hoge lichtprestaties (LTA 61%) en energieprestaties (ZTA 35%) met een lage U-waarde (1.0 W/(m2.K). Deze beglazing kan ook op Clearvision, extra helder glas, aangebracht worden.

 

Stopray Vision 60 matcht qua reflectie met de hardbare variant, Stopray Vision 60T. Daarmee is het mogelijk om een gevel te creëren met twee varianten van dezelfde zonwerende beglazing zonder dat dit ten koste gaat van de esthetiek.

 

Wanneer Stopray Vision 60 wordt gecombineerd met een Planibel G fasT verbeteren de thermische prestaties zelfs naar een Ug-waarde van 0.9 W/(m².K)! In de praktijk betekent dit meer energiebesparingen, zowel in de winter, dankzij de lage U-waarde, als in de zomer, dankzij de lagere zontoetredingsfactor. Met andere woorden, deze innovatie brengt het hele jaar aanzienlijke besparingen en meer comfort met zich mee.

 

Cradle to Cradle

AGC heeft in 2010 als eerste Europese glasproducent het label Cradle to Cradle voor haar floatglas en zachte coatings ontvangen. Stopray Vision 60 heeft dan ook het Cradle to Cradle certificaat. Cradle to Cradle is een strikt programma van MBDC dat tot doel heeft het duurzame karakter van producten in het geheel te evalueren, gedurende de gebruiksfase en daarna.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel