AGC Glass Europe introduceert twee nieuwe beglazingen met hoge selectiviteit: Stopray Ultra-60 en Ultra-60T

maandag 17 september 2012
timer 2 min
Met de introductie van twee nieuwe beglazingen - die werden ontwikkeld met behulp van geavanceerde glastechnologie - biedt AGC Glass Europe nu een uitgebreid gamma beglazingen aan met driedubbele zilvercoating. Stopray Ultra-60 en Ultra-60T maken deel uit van de nieuwe generatie selectieve beglazingen van AGC Glass Europe. De beglazingen zijn vanaf nu beschikbaar.

Dankzij de met vacuüm aangebrachte driedubbele zilvercoating staan deze producten garant voor ongeëvenaarde prestaties wanneer het gaat om lichtdoorlaat, zontoetredingsfactor en thermische isolatie. De selectiviteit (1) is altijd hoger dan 2.

Stopray Ultra-60, met 60% lichtdoorlaat en een zontoetredingsfactor van 28%, garandeert een uitstekende selectiviteit, gelijk aan 2,14.

Stopray Ultra-60T is het eerste hardbare glas van AGC met een driedubbele zilvercoating: een ongeëvenaarde technologische innovatie!  De lichtdoorlaat van 62% is de hoogste van alle hardbare uitvoeringen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Stopray Ultra-60 en Ultra-60T vormen samen met Stopray Ultra-50 on Clearvision, dat vroeger ook bekend stond onder de naam Ultravision 50, het eerste gamma met driedubbele zilvercoating van AGC. Deze producten bieden oplossingen op maat voor elk project. 

Stopray Ultra-50 on Clearvision heeft de laagste zontoetredingsfactor (23%) van alle beglazing op de markt.  Dit glas wordt altijd geproduceerd op Planibel Clearvision, het extra-heldere glas van AGC. Het is zowel neutraal als transparant, en het reduceert het risico op thermische schok.

Stopray Ultra-60, Ultra-60T en Ultra-50 on Clearvision leveren uitstekende Ug-waarden voor thermische isolatie: 1,0 W/(m2.K).

Cradle to Cradle: een stap in de goede richting voor een groen certificaat

Deze 3 Stopray Ultra producten hebben het Cradle to CradleCM Silver(2) keurmerk gekregen. Ze zijn van cruciaal belang in het behalen van onder meer LEED en BREEAM-certificaten voor duurzame bedrijfsgebouwen. Deze producten dragen ertoe bij dat de projecten van architecten en ontwerpers uitstekend scoren bij deze certificeringssystemen.

www.yourglass.com

Noten

1. Selectiviteit is een eigenschap van het glas waarbij maximaal licht wordt doorgelaten terwijl warmte zoveel mogelijk wordt buitengehouden.  Het is de verhouding tussen de lichtdoorlaat en de zontoetredingsfactor.

2. Cradle to Cradle CertifiedCM is een keurmerk dat is ingesteld door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. In dit strenge programma wordt de totale duurzaamheid van een product geëvalueerd, d.w.z. de duurzaamheid tijdens de volledige levenscyclus. AGC Glass Europe is de eerste Europese glasproducent die het Cradle to CradleCM keurmerk krijgt voor zijn floatglas en beglazing met zachte coating.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel