AGC behaalt A en A+ VOS- classificatie voor zijn gamma's decoratief glas

vrijdag 20 juli 2012
timer 3 min
AGC Glass Europe heeft de A en A+ classificaties behaald voor zijn decoratieve glasgamma's Lacobel, Matelac en Mirox. Deze classificatie garandeert een lage uitstoot van VOS (vluchtige organische stoffen). De positieve resultaten reflecteren de aanhoudende inspanningen van het bedrijf om milieuvriendelijke producten te maken.

AGC Glass Europe heeft onlangs de VOS-uitstoot van zijn decoratieve lakglasproducten gemeten. Het resultaat was de beste classificatie van het VOS-keurmerk(1):


- Lacobel en Matelac lakglas behaalden de klasse A. In combinatie met AGC's veiligheidsfolie op de rugzijde van het glas behaalden zij zelfs A+.
- Mirox 3G spiegels behaalden A+
- Mirox MNGE spiegels behaalden A+.

 

De A+ /A- classificatie staat garant voor een minimale uitstoot van VOS, chemische stoffen die onder normale omstandigheden genoeg dampdruk hebben om op grote schaal te verdampen en in de lucht vrij te komen. Deze stoffen komen vrij bij tal van producten, zoals cosmetica en spuitbussen, stickers, lijm, verf, schoonmaakmiddelen enz... Zij dragen bij tot de luchtvervuiling binnens- en buitenshuis en kunnen bij inademing giftig zijn.

 

Door te verzekeren dat AGC's lakglas een zo laag mogelijke uitstoot van VOS heeft, verschaft het bedrijf zichzelf een ideale positie op markten met een strikte wetgeving, zoals de Franse markt, waar onlangs nog een nieuwe verordening van kracht werd.(2)

 

Groene producten voor groene gebouwen

De recente prestaties passen perfect in AGC's geïntegreerde “Going Green” benadering. Het bedrijf wil immers een pioniersrol vervullen bij het ontwerpen van steeds beter functionerende milieuproducten. Dit blijkt tevens uit andere, eerder verkregen milieulabels – zoals het Cradle to CertifiedCM Silver label(3) voor floatglas en zachte coatings.

 

Achter het concept “Groen Bouwen” gaan tal van praktijken, technieken en vaardigheden schuil die de milieu-impact van gebouwen tot een minimum beperken. Classificatie- en certificatiesystemen voor groene gebouwen - zoals BREEAM, LEED en HQE - tonen hoe milieuvriendelijk en duurzaam een gebouw is, op basis van factoren als het gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen en duurzame bouwpraktijken. Bij deze classificatiesystemen worden de verschillende elementen altijd door derden getest.

 

Door AGC-producten te gebruiken die milieuvriendelijk zijn, en verschillende milieulabels dragen, kunnen architecten en ontwerpers extra punten vergaren in verschillende categorieën van deze classificatiesystemen die leiden tot Groen-Gebouwcertificaten.

 

www.agc-glass.eu.

 www.yourglass.com/tools.

 

Noten

(1) Sinds 1 januari 2012 moeten bouw-, decoratie- en inrichtingsmaterialen die voor het eerst op de Franse markt worden gebracht, in het bezit zijn van een emissieclassificatie op basis van VOC-emissietests in de binnenlucht, variërend van A+ (zeer lage uitstoot) tot C (hoge uitstoot). Deze voorschriften worden beschreven in het "Décret n° 2011-321", dat werd gepubliceerd op 25 maart 2011.
Met ingang van 1 september 2013 zal de verplichte emissieclassificatie en -labeling ook gelden voor producten die vóór 1 januari 2012 op de Frans markt werden gebracht.

(2) De tests werden uitgevoerd volgens de testvoorschriften van het Franse “Décret n° 2011-321”, door het chemisch onderzoekscentrum Certech asbl, in Seneffe, België.

(3) Cradle to Cradle CertifiedCM is een certificatielabel van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel