Actieagenda Bouw toont veerkracht van de sector

dinsdag 11 december 2012
timer 2 min
Maandag 10 december is in het Bouwhuis in Zoetermeer, onder toeziend oog van Stef Blok, minister van Wonen en Rijksdienst, de Actieagenda Bouw gelanceerd. De Actieagenda Bouw komt voort uit het Bouwteam dat begin 2012 van minister Spies de opdracht kreeg om te onderzoeken hoe de woning- en utiliteitsbouw dynamischer, innovatiever en vraaggerichter uit de crisis komt en de toekomstige bouwopgave wordt uitgevoerd door een efficiënt en effectief opererende sector.
Minister Blok omarmt het initiatief dat door kennisinstellingen, de overheid én de sector is genomen. "Er is veel dat de ondernemers en de rijksoverheid bindt. Ook wij hebben te maken met een organisatie die momenteel structureel verlies lijdt. En toch zijn we bezig om samen te kijken naar hoe we er samen sterker uit kunnen komen. Hoe we in 2020 terug kunnen kijken en dan zeggen: we hebben in 2012 een gezonde bodem gelegd en dat hebben we samen gedaan. Het moet weer aantrekkelijk zijn om te willen beleggen in ons vastgoed. Zodat bijvoorbeeld pensioenfondsen er sneller in zullen stappen."

Joop van Oosten, voorzitter van het Kernteam van de Actieagenda: "De bouw zit in de diepste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat we nu praten over de toekomst, geeft aan hoeveel veerkracht er in de sector zit. Met de Actieagenda Bouw gaan we vier werken aan nieuw ondernemerschap, verbetering productiviteit van de relatie kennis-ondernemerschap, ontslakken van het overheidsbeleid en zoeken naar nieuwe financieringsarrangementen die de machine weer van brandstof kunnen voorzien."

www.actieagendabouw.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel