ACTA en Ronald McDonald Centre winnaars Hedy d'Ancona-Prijs 2012 voor excellente zorgarchitectuur

maandag 4 juni 2012
timer 2 min
ACTA en Ronald McDonald Centre WINNAARS HEDY d'ANCONA-PRIJS 2012 voor excellente zorgarchitectuur. De jury onder leiding van architect Koen van Velsen selecteerde de winnaars uit zes genomineerde projecten.

De jury, die alle genomineerde projecten heeft bezocht, noemt ‘beide projecten in hoge mate excellent, zij het op verschillende vlakken. Vrijdagmiddag 1 juni 2012 ontvingen de winnaars, Benthem Crouwel Architekten, Fact Architects en opdrachtgevers Vrije Universiteit en Stichting Ronald McDonald, de gedeelde prijs van elk 10.000 euro uit handen van mevrouw Hedy d’Ancona.

 

Het ACTA is volgens de jury exceptioneel goed uitgewerkte architectuur; een gebouw van internationale allure. Tot in de kleinste details is het thema, een gestroomlijnde omgeving voor zorg, onderwijs en onderzoek, doorgevoerd. Het gebouw imponeert direct bij binnenkomst en dat is volgens de jury precies wat patiënten, studenten en onderzoekers vertrouwen geeft in het hoogstaande vak tandheelkunde dat in het gebouw wordt uitgevoerd, onderwezen en onderzocht.

 

Van het Ronald McDonald Centre gaat volgens de jury een sterke voorbeeldfunctie uit. Uit het juryrapport: 'Het sportcomplex voor gehandicapte kinderen laat zien hoe de droom van één persoon kan uitgroeien tot een indrukwekkend en origineel gebouw. Het valt te prijzen dat het gebouw een plek is waar kinderen met veel plezier komen om recreatief en competitief te sporten, zonder dat het een zorgfunctie uitstraalt. De totstandkoming van het Ronald McDonald Centre acht de jury op alle vlakken uitmuntend.’

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel