ACO Sleufgoten voorkomen wateroverlast op het terras

maandag 14 mei 2012
timer 2 min
Door bij het ontwerp van het terras al rekening te houden met de afvoer van regenwater kan een hoop wateroverlast bespaard worden. Vanwege de combinatie van grotere terrastegels en zo smal mogelijke voegen, krijgt het regenwater steeds minder kans om in de bodem weg te zakken. ACO, specialist op het gebied van afwateringstechniek, biedt hiervoor de toepassing van vrijwel onzichtbare sleufgoten in het terras om het water letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden. Met deze esthetisch aantrekkelijke oplossing zijn overstroomde terrassen verleden tijd.

Sleufgoten

De populariteit van natuursteen en grote tegels (60 x 60 cm of zelfs 120 x 120 cm) voor de aanleg van een terras neemt toe. Dit heeft als consequentie dat er per vierkante meter bestrating nog maar heel weinig voegen worden gemaakt. In combinatie met de veelvuldig geadviseerde voegvuller tegen onkruid, heeft het regenwater bijna geen kans meer om weg te stromen. Bij felle regenbuien verzamelt het regenwater zich in plassen. Het vervuilde water stroomt daardoor van het gazon terug het terras op. Een goede afwatering is noodzakelijk om deze wateroverlast te voorkomen. 

 

ACO heeft met sierlijke, slanke sleufgoten de oplossing om het terras watervrij te krijgen. De sleufgoten worden tussen de terrastegels geplaatst waardoor het water vanaf het terras in de goot stroomt. Deze sleufgoten zijn er in verschillende vormen. De designsleuven zijn door de minimalistische vorm van het opzetframe vrijwel onzichtbaar. Andere sleufgoten sluiten juist bij de bestrating aan en geven een mooi accent aan het terras. Het reinigen van een sleufgoot kan eenvoudig met behulp van een tuinslang of hogedrukreiniger. Hiervoor wordt een sleufgoot altijd voorzien van twee inspectieluikjes. De opvanggoot die het regenwater afvoert is van oersterk vorstbestendig polymeerbeton, maar ook verkrijgbaar in robuust kunststof. Daarnaast kan deze esthetisch aantrekkelijke oplossing voor lijnafwatering worden gecombineerd met in?ltratie- of regenwatergebruiksystemen.

 

www.aco.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel