Aantal woningtransacties loopt fors terug

donderdag 23 augustus 2012
timer 1 min
Volgens verwachting is het aantal woningtransacties in juli flink gedaald. Na de topmaand juni werden in juli 7.451 transacties door het Kadaster geregistreerd, een daling van 28,6% in vergelijking met juli vorig jaar. Volgens Woningmarktcijfers.nl is de daling in juli een logisch gevolg van de topmaand juni toen vanwege de onzekerheid over de overdrachtsbelasting 70% meer woningen werden verkocht.

Naast de transactiedaling ging in juli ook de gemiddelde koopsom fors naar beneden. In juli werd gemiddeld € 216.700 voor een koopwoning betaald, een historisch dieptepunt voor de Nederlandse woningmarkt. In vergelijking met de eerste zeven maanden van 2011 ligt de gemiddelde koopsom nu 3,7% lager, ten opzichte van het gehele jaar 2011 bedraagt de afname 2,9%. De daling is het grootst in Friesland (-4,4%) en Noord Holland (-3,8%), de kleinste daling wordt genoteerd in Overijssel (-0,8%) en Utrecht (-1,4%).

Woningmarktrapport tweede kwartaal beschikbaar

Gedetailleerde marktinformatie en uitgebreide kwartaalrapporten zijn vanaf volgende week op de website van Woningmarktcijfers.nl beschikbaar van elke gemeente, regio en provincie in Nederland. Naast prijsontwikkelingen en transactieaantallen bevatten de rapporten o.a. de verkooptijd van woningen (TVT) en demografische ontwikkelingen. Het rapport van Nederland is gratis te downloaden op www.woningmarktcijfers.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel