Aanpak zelfbouw in Almere voorbeeld voor Britse regering

vrijdag 11 mei 2012
timer 2 min
Op maandag 14 mei brengt de Britse minister van Volkshuisvesting, Mr. Grant Shapps, een werkbezoek aan Homeruskwartier in Almere Poort. Het werkbezoek van de minister markeert de grote belangstelling vanuit het Verenigd Koninkrijk voor de praktijk van het particulier opdrachtgeverschap in Almere.
Eerder dit jaar, in januari, bezocht een Britse parlementaire delegatie de Almeerse zelfbouwwijken. Ook de Britse media berichtten met regelmaat over de ontwikkelingen van de zelfbouw in Almere. Namens de Britse regering presenteert minister Grant Shapps op korte termijn een plan over de aanpak van zelfbouw, the Custom Build Homes Programma. Dit programma is sterk geïnspireerd door de aanpak in Almere.
 
Op 14 november 2008 sloeg de familie Bui de eerste paal van hun woning in Homeruskwartier in Almere Poort. Daarmee gaven zij ook de officiële aftrap voor de ontwikkeling van een spectaculair nieuwe wijk. Vanaf dat memorabele moment in november 2008 hebben veel mensen in het Homeruskwartier hun gedurfde stap van droom naar daad gezet.
 
In de afgelopen vijf jaar is in Homeruskwartier bewezen dat mensen letterlijk de stad maken. Particulier opdrachtgeverschap heeft in Homeruskwartier laten zien dat het wezenlijk andere wijken oplevert. De diversiteit is enorm! Zelfbouwers – zo weten we inmiddels – streven naar het maximaal haalbare en zetten vervolgens nog een stap extra.
 

Meer weten over Almere? Bestel hier de Stedenspecial Almere van Stedebouw & Architectuur. Met volop aandacht voor zelfbouw in Almere.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel