Aan de slag met Esprit Huis

woensdag 1 februari 2012
timer 1 min
In 1985 richtten Van Dijk & Eger, Ubbink en Slokker Vastgoed de vereniging Esprit Huis op. Doel was om door middel van productontwikkeling consumentgerichter te gaan bouwen en om industrieel, geïnspireerd op de auto-industrie, te produceren (mass customization). Essentieel daarin was een betere samenwerking in de keten tussen projectontwikkelaar, architect, bouwer en toeleverancier. Na een eerder demonstratieproject in 1991 worden nu in het Mass Customization EspritHuis, de eerste woningbouwprojecten gerealiseerd. De primeur heeft Boekelo, met een project te bouwen door Tersteege Bouwbedrijf in samenwerking met VBI, Lafarge, Geberit, Bruynzeel Keukens en Van Dam Installatiebedrijf conform de filosofie van het Esprit Huis. Het betreft 40 woningen. Ir. Johan Riezebos van Tersteege Bouwbedrijf, een van de leden van de vereniging, staat te trappelen: “We moeten nu aan de slag, en leren door ervaring op te doen!”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel