2011 zwaar jaar voor bouw en infra

donderdag 8 december 2011
timer 1 min
Bouw en infra hebben een zwaar jaar achter de rug.  Na een eerste kwartaal in 2011 met bescheiden groei volgde opnieuw een neerwaartse tendens. Alle stimuleringsmaatregelen van het kabinet ten spijt.

Voorzitter Elco Brinkman zegt dat “we alles op alles moeten zetten om de decentrale overheden, burgers en bedrijven weer in beweging te krijgen en hen ervan te overtuigen dat de hand weer van de knip kan.”

 

Kwalijke rol

Directeur Economische en Verenigingszaken van Bouwend Nederland, Joep Rats, verwijt de oppositie in de Tweede Kamer dat deze een kwalijke rol heeft gespeeld door voortdurend de hypotheekrenteaftrek ter discussie te stellen. Aanscherping van de eisen van de banken bij het verstrekken van hypotheken deed de woningmarkt evenmin veel goeds.

 

Progonoses EIB

Volgens Bouwend Nederland is het huidige productieniveau de nieuwe realiteit is voor de bouw. Tegenover een sombere terugblik op 2011 staan de prognoses van het EIB voor de komende periode. In 2012 mogen we rekenen op stabilisatie en in het gunstigste geval een kleine stijging, vanaf 2013 treedt vervolgens echt herstel in. Het zal echter onvoldoende zijn om de verliezen van de afgelopen jaren te compenseren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel