15 markante naoorlogse gebouwen

zondag 29 januari 2012
timer 1 min
Vijftien gebouwen die samen een dwarsdoorsnede van recente Amsterdamse architectuur representeren. Niet een ‘top vijftien’, maar wel een lijstje gebouwen die op de een of andere manier model staan voor de architectuurcollectie in de stad. Bij de keuze is (door ARCAM) gekozen voor gebouwen die de loop van de Nederlandse architectuurgeschiedenis in belangrijke mate hebben beïnvloed, maar meer nog is gelet op de impact die de gebouwen hebben gehad op hun omgeving of op de ontwikkeling van de stad. Het zijn stuk voor stuk gebouwen die iets vertellen over de context en over de tijd waarin ze zijn gebouwd. Bovendien geldt voor alle projecten dat ze ook iets zeggen over hun plek in het heden. Het zijn gebouwen die allemaal een bepaald soort actualiteit hebben behouden, respectievelijk hebben verworven. Hetzij doordat ze zelf een nieuwe functie hebben gekregen, hetzij doordat hun context op dit moment aan verandering onderhevig is.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel