1250 extra vrije sectorwoningen in Den Haag

donderdag 7 juni 2012
timer 2 min
De komende vijf jaar komen er in Den Haag minstens 1250 (huur)woningen in de vrije sector bij. Vandaag ondertekenden wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting) en directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea Real Estate & Finance hiertoe een overeenkomst op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Hiermee komen de partijen tegemoet aan de stijgende vraag naar woningen voor lagere middeninkomens, als gevolg van een stagnerende kopersmarkt en de inkomenstoets bij sociale huurwoningen.

Om de bouw van circa 250 woningen per jaar te bereiken, zal de gemeente Den Haag  Syntrus Achmea jaarlijks een aantal kansrijke ontwikkellocaties aanbieden. Verder is de gemeente de verbindende schakel tussen Syntrus en particuliere eigenaren, corporaties of ontwikkelaars van stagnerende bouw- of verkooplocaties. De grootste vastgoedbelegger in Nederland wil al langer zijn woningbezit uitbreiden in Den Haag.

 

Samenwerkingsovereenkomst

Beide partijen zijn verheugd met deze samenwerkingsovereenkomst. Henk Jagersma:  “Wij zien  Den Haag als een stad met groeipotentieel voor de vrije huurwoningen. De vraag was al groot maar is nu door de crisis in de koopsector nog groter geworden. Wij bouwen graag mee aan een groter en diverser aanbod van kwalitatief goede en betaalbare huurwoningen.” Ook de Haagse wethouder Marnix Norder is zichtbaar blij: “Den Haag is een groeiende stad en de behoefte aan nieuwe woningen is onverminderd groot. Ik ben dan ook blij dat Syntrus Achmea de kans aangrijpt in dit gat te springen, zeker in deze tijd.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel