120 nieuwe woningen voor Amsterdam Zuidoost in tropische sfeer

donderdag 14 juni 2012
timer 3 min
Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Emile Jaensch van Stadsdeel Zuidoost en Job van Zomeren, directeur ERA Contour, ondertekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst voor het exotische nieuwbouwproject Mi Oso in de K-buurt in Amsterdam. Met deze overeenkomst gaan de partijen een samenwerking aan voor de ontwikkeling van Mi Oso: circa 120 huur- en koopwoningen in de wijk Kortvoort.

Met deze overeenkomst gaan de partijen een samenwerking aan voor de ontwikkeling van Mi Oso: circa 120 huur- en koopwoningen in de wijk Kortvoort.

 

‘Mijn huis, mijn droomhuis’.
Het woonconcept dat ERA Contour in samenwerking met Geurst & Schulze Architecten ontwikkelt heeft de naam ‘Mi Oso’ gekregen; Surinaams voor  Mi Oso wordt een onderscheidende buurt met een eigen identiteit, gericht op het multiculturele karakter dat de wijk kenmerkt. Het woonconcept is exotisch, met tropische architectuur in de vorm van wit getinte woningen met veranda’s en veel groen. Er komen woonproducten zoals die ook voorkomen in Suriname, zoals de tropische urban villa (quadrantwoning met veranda), het appartement met veranda/balkon, ‘de hoge neutenwoning’ (drive-inwoning) en de ‘lage neutenwoning’ (rijwoning). Daarnaast komen er bedrijfsruimten. In het plangebied zijn al scholen en kinderdagverblijven aanwezig en is momenteel een kerk in aanbouw waardoor Mi Oso een complete woonbuurt wordt. Wethouder Emile Jaensch is verheugd met de voorgenomen samenwerking: “Door een sterk onderscheidend woonmilieu versterken we de buurt en kunnen we nieuwe bewonersgroepen aantrekken. Het mooie is dat de toekomstige bewoners het Mi Oso-woonconcept kunnen mee ontwikkelen en dat zij zo actief meewerken aan het leefmilieu in Zuidoost”.
 
Consument als co-producent
ERA Contour is geen onbekende in Amsterdam Zuidoost. Zo werkte ERA Contour vanaf midden jaren negentig succesvol aan de herstructurering van de F-Buurt, waarbij veel aandacht was voor de betrokkenheid van de bewoners. Al eerder ontwikkelde en realiseerde ERA Contour twee unieke woonconcepten met een culturele inslag: Le Medi, in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken en De Oriënt in de Haagse wijk Transvaal. Doel van Le Medi was de wijk te versterken door het maken van een sterk onderscheidend woonmilieu om zo een nieuwe bewonersgroep aan te trekken. Met De Oriënt werd getracht, de overwegend Hindoestaanse bewoners, in de wijk vast te houden door met hen in gesprek te gaan en samen het woonconcept te ontwikkelen.
 
Ook bij Mi Oso hebben de toekomstige bewoners een belangrijke rol in het mede vorm geven van de woningen en de buurt. Dit gebeurt onder meer via enquêtes en klantenpanels waar de ideeën en wensen worden geïnventariseerd en het voorgestelde exotische woonconcept wordt getoetst. Op basis van deze consumentbehoeften wordt het woonconcept verder uitgewerkt. Vanaf juli is de woonenquête in te vullen op www.mi-oso.nl. Iedereen die betrokken is bij de buurt is welkom om deze in te vullen.
 
Planning
De verkoop van de circa 50 koopwoningen in de K-buurt staat gepland in het voorjaar van 2013 waarna de bouw van start zal gaan in de zomer van 2013. Het prijssegment van de woningen ligt tussen de € 200.000,- en € 300.000,- v.o.n.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel