10 Lichtende Voorbeelden als inspiratie voor energiezuinige verlichting

donderdag 10 november 2011
timer 2 min
Tijdens het jaarlijkse verlichtingscongres van de NSVV Spelen met Licht, 10 november 2011 in het congrescentrum van de TU Eindhoven, is door de Taskforce Verlichting een  tentoonstelling geopend over 10 Lichtende Voorbeelden. De tentoonstelling bestaat uit 10 ‘schilderijen’, waarop de verlichting getoond wordt van organisaties die overgestapt zijn op energie-efficiënte verlichting.

De 10 zijn ‘energiezuinige voorbeelden’ op het gebied van openbare verlichting en gebouwen.

 

V&D bespaart jaarlijks drie miljoen euro op energiekosten

Onder de 10 Lichtende Voorbeelden bevinden zich ondermeer warenhuisketen Vroom en Dreesmann, de Hilton-hotels en het Martini-ziekenhuis in Groningen. V&D bespaart jaarlijks drie miljoen euro op energiekosten dankzij de introductie van energie-efficiënte verlichting in haar warenhuizen. De energierekening van het Martini-ziekenhuis in Groningen daalde jaarlijks met 70.000 euro  sinds het gebruik van energie-efficiënte verlichting. En Hilton Hotels merkt dat haar klanten meer tevreden zijn. Doordat de verlichting minder vaak kapot is. Maar ook omdat het – dankzij ledverlichting – gemakkelijker om kleur en sfeer van ruimtes aan te passen aan de wensen van de klant.

 

Praktijkbeschrijving

Een uitgebreide praktijkbeschrijving van de 10 projecten is te vinden op de website van de Taskforce Verlichting. Foto’s en beschrijvingen krijgen ook een prominente plaats in het eindverslag van de Taskforce dat eind deze maand aan staatssecretaris Atsma zal worden aan geboden.

 

www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/10-lichtende-voorbeelden

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel